Το ISO 9001 αντιπροσωπεύει το πλέον ευρέως διαδεδομένο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ποιότητας. Αυτό το πρότυπο καταγράφει τις απαιτήσεις που αφορούν τον συστηματικό έλεγχο των λειτουργιών μιας εταιρείας, με σκοπό την εξασφάλιση της ικανοποίησης των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το πρότυπο ISO 9001 είναι ενδεδειγμένο για εταιρείες ανεξαρτήτως του τύπου, του μεγέθους και του παρεχόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας. Στην πραγματικότητα, μια από τις βασικές βελτιώσεις που έγιναν στο πρόσφατα αναθεωρημένο πρότυπο ISO 9001:2015 ήταν η προσαρμογή του ώστε να είναι εφαρμόσιμο και προσιτό σε όλα τα είδη επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μικρότερες εταιρείες που δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό αποκλειστικά για τη διαχείριση της ποιότητας μπορούν να επωφεληθούν από την εφαρμογή αυτού του προτύπου.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2015
Η εφαρμογή του προτύπου ISO 9001:2015 για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας θα έχει τα εξής οφέλη για την επιχείρησή σας:

  • Θα αξιολογήσετε το γενικό πλαίσιο της εταιρείας σας για να κατανοήσετε ποιοι επηρεάζονται από τη δραστηριότητά σας και ποιες είναι οι προσδοκίες τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να ορίσετε σαφώς τους στόχους σας και να ανακαλύψετε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
  • Θα δώσετε προτεραιότητα στους πελάτες σας, διασφαλίζοντας τη συνεπή ανταπόκριση στις ανάγκες τους και ενισχύοντας την ικανοποίησή τους.
  • Θα εργαστείτε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, καθώς οι διαδικασίες σας θα ευθυγραμμιστούν, κατανοηθούν από όλο το προσωπικό σας και θα συμβάλουν στον πληρέστερο έλεγχο της λειτουργίας σας. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, μειώνοντας το εσωτερικό κόστος.
  • Θα πληροίτε τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις που σας επηρεάζουν.
  • Να αναπτύξετε την παρουσία σας σε νέες αγορές, καθώς ορισμένοι τομείς και πελάτες απαιτούν την πιστοποίηση του προτύπου ISO 9001 για να συνεργαστούν μαζί σας.
  • Να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να λάβετε κατάλληλα μέτρα προληπτικής δράσης και να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή σας.
  • Συνολικά, η πιστοποίηση ISO 9001 θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε το εύρος των δραστηριοτήτων σας και να προσεγγίσετε νέες αγορές, ενώ ταυτόχρονα θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε και να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η επιχείρησή σας.

Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας ή επιθυμείτε μια προσφορά για την ανάπτυξη ενός συστήματος στην εταιρεία σας, καλέστε μας στο 210 32 18 300 ή στείλτε μας μήνυμα στο info[at]totalcert.gr. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Μετάβαση στο περιεχόμενο