Περιγραφή Πιστοποίησης

Σε ποιους απευθύνεται

Η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο αποδεικνύει ότι έχει τις πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάζει με τον κατάλληλο δυνατόν τρόπο τα εδέσματα, τους οίνους και τα ποτά και να κατανοεί τη σημασία της οργάνωσης και συνεργασίας των επισιτιστικών τμημάτων με τα λοιπά τμήματα και κυρίως με τα τμήματα παραγωγής.

Το φυσικό πρόσωπο που θα πιστοποιηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο και επιθυμεί να εργαστεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα θα πρέπει να έχει γνώση και να τηρεί, τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων, το ΦΕΚ 1199Β/11.04.2012 όπως επίσης και την Υ.Α. 14708/2007 (ΦΕΚ 1616/Β` 17.8.2007) που περιγράφει τη διαδικασία υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων και των Ελεγκτικών Αρχών και Φορέων του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων.

Προαπαιτούμενα Σχήματος

Ακαδημαϊκά κριτήρια
  • Απόφοιτοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
  • Προγράμματα κατάρτισης, οποιουδήποτε εγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης στην αντίστοιχη ειδικότητα
  • Προγράμματα κατάρτισης (VOUCHER)
  • Προγράμματα κατάρτισης ανέργων
  • Ελληνική Γλώσσα (Ανάγνωση και γραφή)

Διαδικασία Πιστοποίησης

Η μορφή της εξέτασης πιστοποίησης της TOTALCERT για το συγκεκριμένο αντικείμενο, είναι ως ακολούθως:

  • Ηλεκτρονικά με την χρήση λογισμικού συστήματος ή Γραπτώς (paper based)
  • Τύπος: Ένα ενιαίο τεστ 50 ερωτήσεων και δυο σεναρίων πρακτικής άσκησης
  • Πολλαπλής Επιλογής (Multiple choice)
  • Διάρκεια:
    1 ώρα (60’) για την εξέταση που αφορά γνώσεις
    20’ για την εξέταση που αφορά τις δεξιότητες
  • Βάση Επιτυχίας: Τουλάχιστον 60% στη θεωρητική εξέταση και 50% στην πρακτική εξέταση

– Διαπιστευμένο από το Ε.Σ.Υ.Δ. ΕΛΟΤ ΕΝ ISO / IEC 17024:2012

Πιστοποιηθείτε σήμερα στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο